Tahtoiko Jumala pelastaa pakanat?

Jumala ei tahtonut pelastaa pakanoita Vanhan testamentin kirjoituksissa. Sen sijaan hän rankaisi heitä tai käytti heitä välikappaleena rangaistessaan Israelin tottelematonta kansaa. (Assyria, Babylon)

Jos Jumala olisi tahtonut pakanoiden uskovan häneen, niin hän olisi ilmestynyt ja puhunut heille samoin kuin teki Israelille. Koska hän ei tehnyt niin, on se todistus siitä, että Jumala ei tahtonut pelastaa pakanakansoja sen kautta, että nämä uskoisivat häneen ja tottelisivat häntä (palvelisivat häntä).

Jumala ei ole tehnyt mitään pelastaakseen pakanakansat vanhan liiton aikana ja sitä ennen

Vanhan testamentin jumala ei ole tehnyt mitään pelastaakseen pakanakansoja. Hän ilmestyi vain valitun kansan profeetoille, mutta ei muille. Hän puhui vain Israelille, ei muille kansoille. Sen sijaan, että Jumala olisi yrittänyt pelastaa pakanakansoja saamalla heidät uskomaan itseensä, rankaisi hän heitä ankarasti ja käski tappaa jopa sukupuuttoon osan niistä: ne, jotka asettuivat Israelin tielle.

Juutalaiset eivät levittäneet uskontoaan pakanakansoille, koska Jumala ei antanut heille sellaista käskyä. Jos usko Raamatun jumalaan olisi pelastumisen ehto, niin eikö Jumala olisi siinä tapauksessa käskenyt Israelia levittämään sanomaa hänestä kaikille kansoille? Sen sijaan, että Jumala olisi yrittänyt pelastaa pakanakansoja, tappoi hän heitä ja käski tappaa heitä. Jumala ei tehnyt mitään pelastaakseen pakanakansat.

Tämä fakta todistaa sen, että Jumala ei ole tahtonut pelastaa pakanakansoja. Uusi testamentti todistaa joko toisesta jumalasta tai sitten sen kirjoittajat valehtelevat tai sitten Jumala on muuttanut mieltään: ei tahtonut pelastaa pakanoita ennen apostolien aikaa, mutta tahtoo pelastaa heidät Jeesuksen kuolleista heräämisen jälkeen. Jeesuskaan ei tullut muiden kuin oman kansansa kadonneiden lasten vuoksi Matteuksen evankeliumin mukaan, joten edes Jeesus ei eläessään tahtonut pelastaa pakanoita.

Jumala ei ole tahtonut pelastaa kaikkia ihmisiä kaikkina aikoina. Pelastuminen kuoleman jälkeen uskon kautta ei ole se sanoma, jota Raamatussa julistetaan. Kuoleman jälkeen tulee tuomio eikä sen jälkeen ole mahdollista pelastua kuulemalla evankeliumia, vaikka jotkut tulkitsevat Raamattua tältä osin virheellisesti. Rikas mies ja Lasarus kertomus ja monet muut Raamatun kohdat kertovat kylmän totuuden Raamatun kirjoittajien uskosta: ihmisellä on vain tämä elämä aikaa uskoa Jumalaan ja Jeesukseen uskominen on ollut mahdollista vain uuden liiton aikakaudella, ei sitä ennen.

Jos usko Raamatun Jumalaan ja Jeesukseen olisi pelastumisen ehto, niin se todistaisi Jumalan olevan väärämielinen ja puolueellinen tuomioissaan. Raamatun Jumala on todellisuudessa sen vastakohta, mitä kristityille seurakunnissa opetetaan. Jumalan sanotaan olevan täydellisen hyvä, puolueeton, oikeudenmukainen ja oikeamielinen rakastava Isä, mutta hän on paha, väärämielinen, puolueellinen ja ihmisiä vihaava sadisti, joka rankaisee epäinhimillisellä tavalla niitä, jotka eivät pidä totena Raamatun kirjoituksia ja ovat siinä näkemyksessään oikeassa! Eiväthän ne Raamatun sisältämät tarut, myytit, legendat ja asiavirheet totta ole!

Tästä herääkin kysymys: onko Raamatun Jumala edes todellinen? Onko hän olemassa? Vai onko hän vain yksi epäjumala lisää maailman tuhansien jumalien joukossa? On nimittäin voitu osoittaa, että Vanhan testamentin Jahve on Israelin heimojumala, joka ”pyhissä kirjoituksissa” tosin väittää olevansa yksi ja ainoa tosi Jumala, mutta on vain yksi epäjumala monien joukossa. On vain sattumaa, että tästä sadistisesta hirviöstä tuli aikojen saatossa katolisen kirkon ja Rooman keisarien vaikutuksesta maailman suurimman uskonnon palvoma kolmiyhteinen epäjumala. Sitä eivät Raamatun kirjoittajat vielä tunteneet, sillä he palvoivat yhtä ainoaa Jumalaa, joka on hänkin yhtä kauhistuttava kuin pakanoiden epäjumalat.

Jos Raamatun Jumala on epäjumala, niin onko mitään Jumalaa olemassa? Onko maailma luotu vai ei? Tätä me emme voi tietää, mutta jos maailma olisi luotu, niin sen luojien täytyisi olla pahoja tai jos luojia on vain yksi, niin hän on paha. Kaikki pahuus ja viattomien kärsimys on väistämätön osa elämää maapallolla.

Jos luominen on tapahtunut, niin sen takana oleva voima ja viisaus on syyllinen siihen, että kärsimystä ja kuolemaa esiintyy: jopa syyttömät kärsivät. Se, että maailmassa ja elämässä on myös hyvää ja ihmiset voivat olla välillä onnellisia, ei poista sitä tosiasiaa, että pahuuden isän täytyisi olla luomisen takana oleva entiteetti, jos luominen on tapahtunut.

Mitä jos Raamatun Jumala olisi luomisen takana niin kuin kristityt uskovaiset ajattelevat? Eikö luomiskertomus myös osoita sen, että luoja eli Jumala on itse syyllinen ihmisten kärsimykseen ja kuolemaan? Jumala sääti rangaistuksena kiroukset ja kuoleman ihmisille syntiinlankeemuksen jälkeen! Saatana ei ole siten murhamies ja valehtelija alusta asti: Raamatun Jumala on hän!

Jumala on Raamatun lehdillä pahempi kuin saatana, sillä vain hän voi olla kaiken kärsimyksen ja viattomien kuoleman isä! Raamatun Jumala toimii lisäksi omia periaatteitaan vastaan, kun kostaa syyllisen lapsille ja rankaisee viattomia yhden ihmisen (Aatamin) tekemästä synnistä.

Miten on siis mahdollista, että kristityillä on niin vinoutunut kuva Jumalasta kuin heillä nyt on? Että Jumala on täydellisen hyvä ja oikeamielinen rakastava isä? Se johtuu siitä, että heille on opetettu Jumalan olevan sellainen. Raamatusta on otettu vain ne kohdat, joissa sanotaan näin olevan. Ne kohdat, joissa Jumala tappaa ja käskee tappaa viattomia, sivuutetaan nopeasti ja jatketaan aivopesua, jonka avulla saadaan uskovien mieleen vääristynyt kuva siitä Jumalasta, josta Raamattu kertoo.

Kun kristityt sitten lukevat Raamattua, niin he yrittävät kumota selvätkin kohdat, jotka osoittavat Jumalan olevan väärämielinen ja hirviömäinen sadisti. Tämä saa kristinuskon näyttämään naurettavalta ja uskovaiset kristityt hölmöiltä ulkopuolisen silmissä. Kristityt vievät Raamatun sisään sen ulkopuolelta oppimansa kuvan hyvästä ja oikeamielisestä Jumalasta. Yrittävät selittää kaikki kohdat siten, että Jumala olisi sellainen kuin he luulevat hänen olevan Raamatun lehdillä.

Raamatun Jumala on paha, mutta hänessä on kuitenkin myös hyvää aivan niin kuin ihmisissä. Raamatun kirjoittajat ovat luoneet jumalastaan ihmisen kaltaisen: Raamatun Jumala on ihmisen kuva sen sijaan, että ihminen olisi Jumalan kuva.

Raamatun Jumala ajattelee, puhuu ja toimii aivan niin kuin hänen aikansa ihmiset. Hän muuttuu ja muuttaa mieltään samalla tavalla kuin ihmiset muuttuvat ja muuttavat mieltään. Hän on mustasukkainen, äkkipikainen, pitkä vihassaan, anteeksiantamaton, säälimätön ja ankara koston Jumala. Hän osaa myös olla armollinen, pitkämielinen, anteeksiantava, laupias ja rakastava isä. Kaikki tämä mielenoikkujen mukaan, sillä mitään selvää kaavaa ei hänen toiminnallaan ole, ellei puolueellisuutta pidetä sellaisena.

Raamatun Jumala käski tappaa aviorikoksesta kiinni jääneet ihmiset omasta kansastaan. Daavidille hän antoi kuitenkin anteeksi, mutta muut kansan jäsenet tuli tappaa. Jumala tappoi Ananiaan ja Safiran sen vuoksi, että nämä pitivät osan apostoleille lahjaksi tarkoitetuista rahoista itsellään. Muilta ei tällaista tekoa (hyväntekeväisyyttä) ole vaadittu eikä muita ole tapettu. Uskotko, että nämä kertomukset ovat tosia? Miksi olisivat? Raamatussa on paljon epätosia kertomuksia ja asiavirheitä historiallisessa kerronnassa.

Olisitko valmis tappamaan miehen, jos tämä kerää polttopuita sapattina ja sytyttää tulen lämpimikseen tai valmistaakseen ruokaa? Niin Jahve käski Mooseksen lain käskyn mukaan tehdä. Tappaisitko oman isäsi ja äitisi, jos nämä harjoittaisivat yhdyntää kuukautisten aikana? Niin sinun tulisi tehdä, jos tottelisit Raamatun Jumalaa ja Mooseksen lain käskyjä. Oman perheen jäsenen ja sukulaisen käden piti heittää ensimmäinen kivi, kun tuomiot pantiin täytäntöön. Tappaisitko vanhempasi tai sisaruksesi tai lapsesi, jos tämä olisi epäjumalanpalvelija, irstas ja juomari, avionrikkoja, homoseksuaali, noita tai mitä tahansa sellaista, josta Mooses sääti kuolemanrangaistuksen?

Pidätkö Mooseksen lakia kokonaisuudessaan Jumalan sanana ja Jumalan käskyinä vai ovatko ne vain ihmisten sanoja ja käskyjä? Ne ovat pelkästään ihmisten sanoja ja käskyjä, joten miten voit erottaa ns. Jumalan sanan mistään Raamatun kirjoituksista? Onko sinulla jokin erityinen aisti, jolla voit sen tehdä? Pyhä henki? Luulenpa, että minussakin on Jumalan pyhä henki ja olen todennut Raamatun kirjoituksista sen, että ne ovat ihmisten sanoja ja käskyjä sen sijaan, että olisivat hyvän ja oikeamielisen Jumalan sanoja. Sellaista Jumalaa ei ole olemassakaan ja jos maailma on luotu, niin sen luonutta pahaa jumalaa ei ole tarvetta palvella. Tuskin hän sitä itsekään odottaa, kun on hiljaa eikä ilmesty kenellekään todistettavalla tavalla (objektiivisesti tarkasteltuna).

Hakemisto

Tietoja Tutkija

On parempi tutkia ja ottaa selvää kuin uskoa sokeasti.
Kategoria(t): Pelastus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti