Usko on täynnä kuvittelua ja luuloja

Uskovaiset luulevat, että Jumala kuulee heitä ja toimii heidän elämässään sekä laajemmin koko maailmassa.

Tästä ei ole kuitenkaan mitään näyttöä eikä tieteellisiä todisteita. Nada.

Kaikki uskovien kokemukset, joita he pitävät Jumalan tekoina ja vaikutuksena, voidaan selittää luonnollisista syistä tapahtuneiksi, luuloiksi tai jopa valheiksi.

Kokemus syntien anteeksisaamisesta on aivojen sähkökemiallisten reaktioiden tuottama. Kun ihminen kuulee sanoman Jumalan anteeksiannosta kokiessaan syyllisyyttä, niin hän voi uskoa saaneensa syntinsä anteeksi ja sitä seuraa rauha sydämessä. Tähän ei tarvita todellista Jumalaa ja anteeksiantoa. Usko toimii plasebon tavoin ja auttaa ihmistä tämän hädässä ja ahdistuksessa syyllisyyden vuoksi.

Sama pätee mielenmuutokseen pois pahoista elämäntavoista ja riippuvuuksista vapautumiseen. Kun ihminen uskoo Jumalan vaikuttavan hänessä mielenmuutosta ja antavan voimaa vapautua esimerkiksi huumeista, päihteistä, seksiriippuvuudesta ja taparikollisuudesta, niin ihminen alkaa toimia ja elää uskonsa mukaan, vaikka todellisuudessa mitään Jumalaa voimineen ei ole vaikuttamassa hänen ajatuksiinsa, valintoihin ja elämäntapoihin. Ihminen tekee sen kaiken omalla voimallaan, mutta kun uskoo yliluonnollisen taikurin auttavan, niin pitää sitä totena.

Kaikki rukousvastaukset ja johdatukset ovat myös selitettävissä luonnonlakien ja sattuman kautta. Mitään yliluonnollisia ihmeitä ei ole voitu todistaa tapahtuneet Raamatun aikana eikä sen jälkeen. Kaikki on kuvitelmaa, luulottelua tai valheita. Uskolla parantajat ovat hyvä esimerkki huijauksesta ja petoksesta, joka on systemaattinen. Raamatun kirjoituksia voidaan pitää samanlaisena petoksena, kun uskotellaan lukijoille ja kuulijoille tarujen olevan todellista historiaa. Fiktiota se kaikki vain on: asioista perillä olevat järkevät ihmiset tietävät tämän.

Hakemisto

Tietoja Tutkija

On parempi tutkia ja ottaa selvää kuin uskoa sokeasti.
Kategoria(t): usko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti