Raamattu

Raamattu ei ole vain yksi kirja. Se on kokoelma eri kirjoittajien kirjoituksia. Raamattu on syntynyt vähitellen arviolta noin 1400 vuoden aikana. Vanhimmat kirjat ovat Mooseksen ajoilta ja uusimmat ovat syntyneet noin 95 vuotta ajanlaskun alun jälkeen. Protestanttien Raamatussa on 66 kirjaa, joista 39 on Vanhassa ja 27 Uudessa testamentissa. Raamattu pitää sisällään historiallisia kertomuksia, runoutta, lauluja ja viisauskirjallisuutta tai Herran Jeesuksen ja apostolien puheita ja opetuksia.

Raamatusta on sanottu, että Jumala puhuu ihmisille sen kirjoitusten kautta. Jumala on puhunut ensin profeetoille ja sitten poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta. Jumalan puhe on sittemmin kirjoitettu ylös ja koottu yhdeksi kirjaksi, jota kutsumme Raamatuksi. Raamattu ei ole silti kokonaan suoraa Jumalan puhetta ihmisille. Se pitää sisällään inhimillistä kerrontaa ja sukuluetteloita, joissa on joitakin ihmisten tekemiä virheitä, jotka ovat merkitykseltään vähäisiä suhteessa Raamatun tärkeimpään sanomaan.

Raamatun tärkein sanoma on ennustus tulevasta Messiaasta (Kristuksesta), joka vapauttaa maailman synnistä ja pelastaa meidät ikuiselta kuolemalta. Jumala on luonut ihmisen omaksi kuvakseen ja kaltaisekseen iankaikkista elämää varten, ei vain tätä lyhyttä maan päällistä vaellusta varten. Jos uskot Raamatun todistuksen Kristuksesta Jeesuksesta, niin saat synnit anteeksi ja elät iankaikkisesti ruumiin ylösnousemuksen jälkeen.

Kun luet Raamattua, niin etsi sieltä mainintoja Kristuksesta. Jeesus sanoi, että Mooses ja profeetat ovat kirjoittaneet hänestä. He ovat siis ennustaneet Kristuksesta ja kertoneet etukäteen, mitä Kristukselle piti tapahtuman, ja millaisen kunnian hän oli saava koko maailman kuninkaana ja herrana toisen tulemuksensa jälkeen. Kristus on siis tullut jo kerran, mutta hän on saapuva toistamiseen ilman syntiä pelastukseksi omalle kansalleen ja Jumalan lapsille. Muille hän tulee iankaikkiseksi tuomioksi.

Jeesus sovitti ensimmäisellä kerralla meidät Isän Jumalan kanssa kuolemalla Golgatan ristillä pahojen tekojemme tähden. Kristus kärsi rangaistuksen (kuoleman) väärien puolesta, jotta meillä olisi rauha Jumalan kanssa. Me saamme synnit anteeksi uskomalla Herraan Jeesukseen ja evankeliumin sanaan; että Jeesus on kärsinyt rangaistuksen puolestamme ja että Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista, ja hän elää iankaikkisesti.

Mekin saamme elää iankaikkisesti, kun olemme saaneet synnit anteeksi uskomalla Jeesukseen ja elämme sen jälkeen Kristuksen omina hänelle mieliksi, emme oman tahtomme mukaan vaan Jumalan tahdon mukaan. Jumalan tahdon mukainen elämä on hyvän tekemistä ja pahan karttamista.

Raamatun lukeminen auttaa meitä tuntemaan Isää Jumalaa ja hänen poikaansa Jeesusta Kristusta, niin että kykenemme elämään paremmin Herran mielen mukaan. Kun luet Raamattua, niin yritä ymmärtää lukemasi tai muuten siitä ei ole sinulle hyötyä. Jumala auttaa sinua ymmärtämään Raamattua oikealla tavalla, jos tahdot elää hänen tahtonsa mukaista elämää.

Siirry tästä linkistä kategoriaan ”Raamattu”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s