Totena pitämisen vaatimus asettaa ihmiset eri asemaan pelastumisen suhteen

Agnostikon viesti kristityille lukijoille

Raamatun Jumala ei tietenkään kohtele yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti kaikkia ihmisiä.

Toiset saavat paljon paremmat mahdollisuudet pitää hänet totena kuin toiset.

Israelin profeetat ja heidän esi-isänsä saivat kuulla hänen äänensä omin korvin. Israelin 74 vanhinta näkivät hänet omin silmin. Heidän ei tarvinnut uskoa Jahven olevan olemassa, koska näkivät hänet ja kuulivat hänet, niin että pelkkä aistihavaintojen totena pitäminen riittää. Muilta sitten vaaditaan uskoa siihen, että juuri Jahve on ainoa elävä Jumala ja tämän maailman luoja.

On paljon helpompaa pitää totena näkö- ja kuuloaistimukset kuin päätellä luonnosta (eliöt ja ekosysteemi sekä tähtijärjestelmät), että Jahve on tämän maailman luoja ja ainoa tosi elävä Jumala. Ihmiset ovat siis eri asemassa totena pitämisen suhteen, koska pieneltä osalta ihmisiä ei vaadita lainkaan uskoa, mutta suurin osa ihmisistä joutuu pitämään totena tämän pienen osan todistuksen tai päättelemään Jahven olevaisuuden luonnon järjestyksestä.

Entäpä sitten evankeliumi? Apostolit eivät uskoneet naisten todistusta Jeesuksesta, kun nämä kertoivat haudan olevan tyhjä ja nähneensä Jeesuksen sen ulkopuolella, kun tämä puhui heille. He pitivät totena ilosanoman vasta sitten, kun näkivät omin silmin kuolleista heränneen Jeesuksen, saivat koskettaa hänen ruumistaan ja kuulivat hänen sanansa. Ei siihen uskoa tarvittu, kun pelkkä aistihavaintojen totena pitäminen riitti. Muilta he sitten vaativat tämän evankeliumin totena pitämistä pelastumisen ehtona… 🙂

Juutalaisille ei riittänyt pelastumiseen se, että he noudattivat rakkauden käskyä ja muitakin Mooseksen lain käskyjä. Jos he eivät pitäneet totena apostolien todistusta Jeesuksesta, niin joutuivat tästä huolimatta kadotukseen. Vain evankeliumin kautta oli mahdollista syntyä uudesti ja pelastua. Evankeliumin torjuminen oli kadottava teko.

Niinpä ne juutalaiset olivat paremmassa asemassa, jotka eivät ikinä evankeliumia kuulleet, koska heille riitti Jumalan tahdon tekeminen. Evankeliumin kuulleiden tuli lisäksi pitää totena ristiriitaiset todistukset ja kertomukset Jeesuksesta voidakseen pelastua. Sama pätee pakanoihin. Jos eivät kuulleet evankeliumia, niin Jumalan tahdon eli rakkauden käskyn noudattaminen pelasti heidät, mutta kun kuulivat evankeliumin, niin joutuivat kadotukseen, elleivät uskoneet satuja Jeesuksesta.

On teillä luja usko, kun pidätte Raamatun suurinta murhaajaa ja sadistia oikeudenmukaisena ja oikeamielisenä Jumalana, tämän maailman luojana, joka mukamas kohtelee ihmisiä puolueettomasti, hyvin ja rakkaudella. Kaikkea tekin hölmöt uskotte ja minkä vuoksi? Pelkäättekö tosiaan niin paljon kuolemaa ja olematonta helvettiä, että ette uskalla tunnustaa faktoja ne kuullessanne?

Hakemisto

Tietoja Tutkija

On parempi tutkia ja ottaa selvää kuin uskoa sokeasti.
Kategoria(t): Pelastus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti