Onko Jumala heikko vai tyhmä?

Kun miehet tulivat ottamaan Jeesusta kiinni viedäkseen hänet tuomittavaksi kuolemaan, niin hän sanoi:

”Vai luuletko, etten voisi rukoilla Isääni, niin että hän lähettäisi heti minulle enemmän kuin kaksitoista legionaa enkeleitä?” (Matt 26:53)

Jumala ei olisi voinut itse tehdä mitään pelastaakseen Jeesuksen vangitsijoiden käsistä: hänen olisi pitänyt lähettää enkelit asialle, koska hän ei itse voi mitään tehdä.

Kun Jumala päätti tappaa kaikki ihmiset tulvassa Nooaa ja hänen perhettään lukuun ottamatta, niin hän joutui avaamaan syvyyden lähteet, ja antoi sataa maan päälle niin kauan, että kaikki muut hukkuivat. Eikö Jumalalla ollut helpompaa tapaa hävittää ihmiset maan päältä?

Kun Jumala päätti hävittää Sodoman ja Gomorran ja muut lakeuden kaupungit, niin hänen täytyi pudottaa tulisia kiviä ihmisten päälle, jotta nämä kuolivat. Eikö olisi ollut helpompaa tapaa tappaa heidät?

Kun Jumala surmasi Israelin vihollisia Joosuan aikana, niin hän pudotti heidän päälleen tulisia kiviä. Melko alkeellista vai mitä?

Kun Jumala päätti tappaa kaikki Egyptin esikoiset, niin hän lähetti tuhoojaenkelin tekemään sitä työtä. Eikö Jumala voi itse mitään tehdä, kun täytyy aina lähettää joku muu tappamaan ne ihmiset, jotka eivät Jumalaa miellytä.

Kun Jumala (vai saatana?) tappoi Israelin kansaa – sotakuntoisia miehiä – Daavidin laskettua heidän väkilukunsa (vastoin hänen tahtoaan vai hänen käskystään?), niin hän antoi tulla ruton kansaan, niin että heitä kuoli 70000 henkeä. Eikö ollut helpompaa keinoa tappaa kansaa? (2Sam 24; 1Aik 21)

Näistä esimerkeistä päätellen Jumala ei tee itse mitään, vaan lähettää aina jonkun muun asioilleen, tahtoaan toteuttamaan. Hän ei myöskään tiedä kaikkea, koska joutuu Raamatussa lähettämään enkeleitä ottamaan selvää asioista, ja kysyy ihmisiltä sen sijaan, että lukisi heidän ajatuksensa ja tietäisi kaiken etukäteen.

Jumala ei ole Raamatun lehdillä kaikkitietävä ja kaikkivaltias. Hän on heikko Jumala, jonka keinot toimia ovat alkeelliset, ja tieto vajavaista.

Tämä osoittaa sen, että Raamatun Jumala on sen kirjoittajien kuva jumalasta, sen sijaan, että hän olisi todellinen Jumala. Kirjoittajia on monia, mikä selittää erot Jumalan kuvauksessa. Toinen pitää Jumalaa kaikkivaltiaana ja kaikkitietävänä, mutta toinen kuvittelee hänen olevan ihmisten kaltainen ja voimiltaan sekä tiedoltaan rajallinen: aivan niin kuin muiden kansojen epäjumalat olivat.

Herra (JHVH) on alun perin Israelin heimojumala, ei mitään muuta. Se on korotettu katolisen kirkon ja kristinuskon valtaannousun jälkeen koko maailman luojaksi ja Jumalaksi. Vanhan testamentin aikana se soti kansansa Israelin rinnalla muiden kansojen jumalia ja sotilaita vastaan, aivan kuin näiden jumalat ja sotajoukot sotivat Israelia ja sen Jumalaa vastaan. Ei siis mikään kaikkivaltias ja kaikkitietävä tämä Jahve, jota Israel palveli.

On sanottu, että Jeesuksen kristuksen Jumala ja Isä olisi eri jumala kuin Vanhan testamentin Jahve, mutta Jeesuksen sanat evankeliumin tekstissä osoittavat hänellä olleen samanlainen alkeellinen kuva Jumalasta kuin muilla juutalaisilla oli, ja etenkin vanhan liiton Israelilla. Jeesus ei sitä paitsi missään kohdassa evankeliumien tekstejä sano suoraan, että Israelin jumala olisi eri kuin se Jumala, jota hän kutsui isäkseen, ja sanoi olevansa hänen poikansa. Kyllä nämä kaksi ovat yksi ja sama Jumala: Israelin herra, mutta ei tämän maailman luoja.

Onko Jumala sitten puhunut Raamatun kirjoitusten kautta vai ei? Onko hän puhunut koskaan suoraan ihmisille, niin että ei olisi tarvinnut sanansaattajaa tai äänitorvea: ihmistä tai enkeliä välittämään sanansa ihmisille.

Ei ole. Raamatussa on tosin sanottu, että ihmiset olisivat kuulleet Jumalan äänen taivaasta, tai että Jumala olisi puhunut suoraan profeetoille tai apostoleille, mutta tämäkin tieto on tullut meille ihmisten kautta: Raamatun kirjoitukset ovat ihmisten kirjoittamat – Jumala ei ole niitä kirjoittanut. Tuskin on vaikuttanut tavuakaan henkensä kautta, sillä Raamatun maailmankuva ei vastaa todellisuutta. Jumala ei ole luonut maailmaa siten kuin on sanottu luomismyyteissä. (niitä on kaksi peräkkäin ja toinen alkaa jakeesta 1Moos 2:4)

Maailma ei ole sellainen, jollaiseksi se Raamatussa kuvataan. Maa ei seiso tukipylväiden varassa, eikä se ole litteä. Taivas ei ole kupuna litteän maan päällä. Aurinko, kuu ja tähdet eivät kulje tämän taivaankannen päällä niin kuin Raamatun kirjoittajat uskoivat.

Kun tällaisia selviä virheitä on huomattu Raamatussa, niin sen kuvaamaan jumalaan uskovat ovat alkaneet tulkita näitä alkeellisia kuvauksia vastoin sitä, miten ne kirjoittaneet ihmiset uskoivat. Tämä siksi, että kristityt luulevat Raamatun olevan Jumalan sanaa, jota se ei suinkaan ole. Vastaan väittäjä antaa naurettavan kuvan itsestään ja uskostaan. Ehkä tämä on hyvä asia, sillä se vieraannuttaa jokaisen järkevän ihmisen Raamatun jumalasta ja vapauttaa uskon raskaista kahleista.

Ihminen välttyy monenlaiselta pahalta, kun ei usko, eikä hän sen jälkeen enää vahingoita muita ihmisiä totena pitämillään taruilla ja sen antamilla uhkakuvilla.

Jumala on surkea tunari

Kun taivaassa syttyi kapina, niin valon enkelit sotivat kapinallisia vastaan, ja ylienkeli Mikael voitti vain vaivoin kirkkauden herran, saatanan, ja tämän kanssa sotaan lähteneet enkelit, kolmasosan enkeleistä.

Jos Jumala olisi kaikkivaltias ja voisi tehdä mitä vaan, niin miksi hän ei itse tuhonnut tai karkoittanut saatanaa ja tämän kanssa langenneita enkeleitä? Piti jättää tehtävä enkeleille, jotka ovat voimassa paljon vähäisempiä, ja viisaudessa tolloja häneen itseensä verrattuna. Jumala näkee vikoja näissä vajavaisissa teoissaan, joten miksi…?

Ja miksi tämä valtava Herra taisteli Israelin rinnalla ja antoi sen silti hävitä taisteluja? Olisi voinut helposti tappaa kaikki Israelin viholliset, niin että kansa ei olisi kärsinyt lainkaan miestappioita, mutta ei: piti lähettää onneton armeija keihäiden ja miekkojen avulla sotimaan, kun olisi voinut sormia napsauttamalla tuhota tomuksi viholliset.

Eikä tämä Herra tosiaan voittanut viholliskansan raudoitetuin sotavaunuin varusteltua armeijaa. Melko avuton tunari siis.

Tuomarien kirja:
1:19 Ja Herra oli Juudan kanssa, niin että hän sai haltuunsa vuoriston; sillä hän ei kyennyt karkottamaan niitä, jotka asuivat tasangolla, koska heillä oli raudoitettuja sotavaunuja.

Jumala ei tee itse mitään

Jumala ei tee itse koskaan mitään, vaan lähettää aina palvelijansa toimittamaan hänen tahtoaan ja välittämään sanoman ”valituille profeetoille”. Ei tosiaan puhu edes kaikille ihmisille vaan ainoastaan harvoille ja valituille, jotka saavat elantonsa ja korkean aseman Jumalan sanansaattajina. Kaikki Jumalan sanat ovat tulleet ihmisten suun ja käsien kautta.

Jumala ei tee mitään. Jos hän tahtoo päästä eroon vastustajistaan, lähettää hän enkelit tuhoamaan heidät, tai antaa heidän kuolla luonnonvoimien vaikutuksesta. Nämä taas eivät ole minkään yliluonnollisen hengen ohjailemia sen mukaan, mitä tiede on saanut selville. Kaikki toimii luonnonlakien ja satunnaisuuden puitteissa. Yliluonnollista tekijää ei tarvita.

Ei liene ihme, että järkevä ihminen ei niele pureksimatta väitteitä, joiden mukaan Jumala puhuu ja toimii Raamatussa? Kaikki viittaa siihen, että ihmiset ovat keksineet jumalan omasta päästään. Se on kuin ihminen: puhuu kuin ihminen, toimii kuin ihminen, ja on ihmisten keksimä jumaluus, mielikuvituksen tuotetta. Jumala ei ole olemassa.

Evankeliumi on suurta huijausta

Entä sitten evankeliumi? Sen totena pitämistä pitävät monet uskikset ehtona sielun pelastumiselle. Jos et usko Jeesukseen, niin et voi pelastua.

Jumala ei ole itse levittänyt sanaakaan evankeliumista. Ihmiset ovat sen kirjoittaneet ja sitä suullisesti levittäneet, tosin vain osaan maailmasta ja hyvin hitaasti.

Moderni lähetystyö sai alkunsa vasta 1700-luvulla, niin että evankeliumi on saavuttanut kaikki kansat vasta 2000-luvulle siirryttäessä. Suuret kansat Aasiassa ja muilla mantereilla olivat ilman evankeliumia, koska ihmiset eivät sitä heille julistaneet. Jumala oli itse hiljaa…

Onko tätä taustaa vasten oikein tuomita ihmisiä sen vuoksi, että he eivät ole kuulleet evankeliumia? Ei anneta mitään mahdollisuutta pelastua, koska ei tunneta Kristusta? Ei tietenkään ole. Tästä syystä jotkut ovat sanoneet, että myös hyvät pakanat voivat pelastua, kun eivät ole kuulleet mitään Jeesuksesta tai Raamatusta. Pelastukseen riittää silloin se, että toimii rakkauden käskyn mukaan ”luonnostaan” eikä palvele epäjumalia.

Jos joku eläisi hyvää tehden ja pahaa karttaen, mutta kuulisi evankeliumin, eikä pitäisi sitä totena, niin miten hänen kävisi? Hän joutuisi kadotukseen, koska ei usko Jeesukseen. Näin evankeliumin kuuleminen koituisi tällaisille hyville ihmisille kadotukseksi sen sijaan, että he olisivat ilman sitä pelastuneet. Samoin kävi ”uskon mukaan” monille juutalaisille Jeesuksen ja apostolien aikana. He eivät tulleet vakuutetuiksi evankeliumista ja joutuivat kadotukseen, vaikka olivat ennen sitä matkalla taivaaseen vanhan liiton ohjeita ja käskyjä noudattamalla.

Evankeliumi on suuren luokan huijausta. Sitä varo! Varoita myös muita.

Jumala ei ole olemassa

Jumala ei ole heikko tai tyhmä. Jumala ei ole olemassa. Olemattomaan ei pidä käyttää ihmisiin soveltuvia termejä. Jumala on ihmisten keksimä taruolento, joka on yhtä heikko ja tyhmä kuin sen keksineet ihmiset olivat. Ei muuta.

Hakemisto

Tietoja Tutkija

On parempi tutkia ja ottaa selvää kuin uskoa sokeasti.
Kategoria(t): usko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti