basanismos

basanismos βασανισμός [basaaniismas]

Basanismos on johdettu verbistä basanidzoo, joka tarkoittaa koettelua, testaamista, ahdistamista, kiduttamista, piinaamista tai vaivaamista. Basanismos esiintyy kuusi kertaa Uudessa testamentissa ja vain Ilmestyskirjassa. Se on käännetty vuoden 1938 kirkkoraamattuun substantiivilla ”vaiva” tai verbillä ”vaivata”.

Blue Letter Biblen antama merkitys

basanismos

  1. vaivata, kiduttaa, piinata; koetinkivellä koettelu: kullan ja hopean puhtautta testattiin koetinkivellä, mustalla piikivellä, jota hierottiin metallin pintaan, ja näin aikaansaadun viirun väri paljasti metallin puhtauden.
  2. kidutus, vaiva
    1. kiduttaminen, piinaaminen (teko)
    2. kidutettujen tai piinattujen mielentila

KJV – torment 6.

Strong’s G929

Sanan basanismos esiintyminen Uudessa testamentissa

Sana basanismos esiintyy seuraavissa Uuden testamentin jakeissa:

Ilm. 9:5 Mutta ne eivät saaneet tappaa heitä, vaan heille annettiin valta vaivata [ahdistaa] heitä viisi kuukautta, ja niiden vaiva oli kuin skorpionin vaiva, kun se pistää ihmistä.

Ilm. 14:11  Ja heidän vaivansa [tuhonsa → Mar. 1:24 basanidzoo] savu nousee aikakausista aikakausiin, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, jotka palvovat petoa ja sen kuvaa, eikä sillä, joka ottaa sen nimen merkin.

Ilm. 18:7 Niin paljon kuin hän on hankkinut kunniaa itselleen ja hekumoinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua,…

Ilm. 18:10 he seisoivat loitolla peloissaan hänen vaivansa tähden, ja sanoivat: ”Voi, voi sinua, Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!”

Ilm. 18:15 Niiden [tavaroiden] kauppiaat, jotka olivat rikastuneet hänestä [portosta], seisoivat loitolla hänen vaivansa pelon vuoksi, ja itkivät ja valittivat.

Sanakirjan hakemistoon

Sivun alkuun

 

Tietoja Tutkija

On parempi tutkia ja ottaa selvää kuin uskoa sokeasti.
Kategoria(t): Helvetti, Raamattu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti