Mikä on vikana kristityissä?

 1. He ovat laumasieluja.
  1. Seuraavat sokeasti johtajiaan ja "isien" oppeja, jotka ovat perinnäissääntöjä ja kumoavat Jumalan sanan ja herramme Jeesuksen Kristuksen opetukset.
  2. Eivät ajattele omilla aivoillaan, eivätkä kyseenalaista ryhmänsä ja kirkkonsa opetuksia, rituaaleja ja elämäntapaa.
   1. Jumalan sanalle ja Jumalan vaikuttamalle uskolle vieraat opetukset, rituaalit ja elämäntavat ovat saanee sijaa seurakunnassa.
   2. Ryhmästä erotetuksi tulemisen ja erilaisuuden pelko estävät ajattelemasta omilla aivoilla ja kyseenalaistamasta traditioita.
   3. On omaksuttu virheellisiä tulkintoja monista Raamatun opetuksista ja lopun ajan profetioista. Ei nähdä sitä, mikä on ilmeistä ja suoraan silmien edessä, koska pidetään kiinni "isien" opetuksista ja kristillisestä fiktiosta, joka on saanut erityisesti herätysliikkeissä Jumalan sanan statuksen.
  3. Heistä näkyy "heidän johtajiensa kuva" ja "oman herätysliikkeen tai ryhmän kuva" sen sijaan, että he muistuttaisivat Kristusta Jeesusta, meidän herraamme.
  4. Lahkolaisuus, puolueet ja eriseuraisuus ovat seurausta sokeasta uskosta ja auktoriteettien seuraamisesta.
   1. Ekumenian avulla tavoiteltu kristittyjen yhteys on teennäistä. Toinen toisensa kunnioittaminen on harvinaista. Julkisuudessa esiinnytään sulassa sovussa veljinä ja sisarina, mutta omissa lahkoissa ja ryhmissä haukutaan eri tavalla uskovat kristityt jopa Kristuksen ruumiin ulkopuolelle kuuluviksi kerettiläisiksi.
   2. Erottaudutaan kaikista muista kristityistä ja pidetään tätä erottautuvien ryhmää ainoana ”Jumalan seurakuntana” maan päällä. Todellisuudessa ei arvosteta eikä kunnioiteta perinteisissä seurakunnissa vaikuttavia kristittyjä, vaikka niin sanottaisiin. Ollaan sokeita omille virheille, väärille opetuksille ja virheellisille käytännöille, eikä osata käsitellä rakentavasti itseen kohdistuvaa kritiikkiä, jota kautta tultaisiin terveeksi uskossa ja elämässä.
 2. He eivät erota aitoa kristittyä teeskentelijästä ja näyttelijästä.
  1. Paavali kehotti seurakuntia erottautumaan epäpyhistä ja synneissään elävistä ihmisistä. Sen sijaan, että juomareita ja huorintekijöitä olisi paapottu, heistä tuli sanoutua irti ja estää heidän turmiollinen vaikutuksensa seurakunnan sisällä.
  2. Seurakuntien työntekijöiksi ja johtajiksi pääsee nykyään melkein kuka tahansa pyrkyri, kun ei nähdä sitä, ketä Jumala suosittelee ja kuka suosittelee itse itseään. Kaikki seurakuntien työntekijät eivät ole edes uudestisyntyneitä, koska tapakristittyä ei eroteta aidosta Jumalan lapsesta, valitusta ja pyhästä.
  3. Väärät opettajat ja profeetat ja valheelliset ihmeparantajat häpäisevät toiminnallaan Kristuksen nimen seurakunnissa ja maailman silmissä, kun heitä ei paljasteta ja eroteta pyhien yhteydestä, vaan annetaan heidän jatkaa toimintaansa esteettömästi, ja jopa ylistetään heitä.
 3. Suolattomuus, valottomuus ja maailman ystävyys.
  1. Sen sijaan, että pyhät olisivat erottautunut maailmasta, on maailma otettu avosylin vastaan seurakuntiin. Epäkunnioittavat ja epäpyhät tavat ja metodit on omaksuttu osaksi jumalanpalvelusta seurakuntien kokouksissa ja arkielämässä.
  2. Hengellinen viihde on syrjäyttänyt pyhän hengen toiminnan ja Jumalan vaikutuksen. Armolahjatkin ovat usein teennäisiä ihmisten kopioita aidoista pyhän hengen lahjoista. Rauha ja järjestys puuttuvat seurakunnan kokouksista.
  3. Ei eletä jatkuvasti kristinuskon opetusten mukaan vaan on mukauduttu liiaksi tämän maailman menoon ja sen himoihin.
  4. Jeesusta Kristusta ei korosteta kylliksi ainoana oikeana tienä Isän Jumalan tykö vaan suhtaudutaan liian suopeasti muihin uskontoihin ja ateismiin. Uskontojen synkretismi nostaa päätään ekumenian nimissä ja saa sijaa seurakunnissa uskottomien lisättyä osuuttaan sen jäsenistössä.
  5. On annettu liiaksi sijaa tieteen nimessä kulkevalle valhetiedolle: mm. evoluutioteoria, maailman syntyteoria, synnin perinnöllisyys ja ihmisten vastuu omista moraalisista valinnoistaan ja teoistaan ihmisten ja Jumalan edessä (esim. väitteet, joiden mukaan alkoholismi, homoseksuaalisuus ja jopa rikollisuus olisi perinnöllistä ja geenivirheen/ genomin poikkeavuuden tulosta).
Mainokset

Tietoja kristinusko

Uskon Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan ja meidän Herraamme, ja meidän Isäämme Jumalaan, niin kuin Raamatussa on kirjoitettu.
Kategoria(t): Yleistä kristinuskosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s